zondag 9 september 2018

think food, think Disq

Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je veel energie hebt en je goed voelt in je dagelijkse leven. Waarbij je gewicht en vetpercentage onder controle is en constant blijft.

Gezond leven bestaat uit de volgende hoofdfactoren:

 • goede en gezonde voeding • goede en gezonde lichaamsbeweging • goede en gezonde nachtrust


Veel mensen proberen een dieet te volgen voor een bepaalde periode. Tijdens de periode eten zij weinig tot niks en gaan soms ook nog eens extreem veel sporten. Ze zien resultaat en vaak te snel, of ze missen juist de nodige energie om door te gaan, door een onbalans tussen voeding, sporten en (nacht)rust. Wat ook een veel voorkomend probleem is dat het extreme sporten tegenvalt op termijn, met name door gebrek aan discipline.
Extreem sporten en extreem (di)eten zijn nooit beste ondersteunende factoren geweest om van een verkeerde levenstijl een gezonde levenstijl te maken. Dat is dan ook de reden dat na deze periode men vaak weer terug vanlt in hun oude leefpatroon omdat ze gewoonweg niet in staat zijn om deze (extreme) leefstijl te handhaven.

Wat is de beste manier om gezond te eten en welke lichaamsbeweging hoort daarbij?
Je lichaam krijgt energie van eten. Dus wanneer je besluit om niet te eten krijgt je lichaam helemaal niet de nodige energie. Het is belangrijk kleine porties eten te nemen gedurende de dag. Met dit boek leer je om 5 maaltijden per dag te eten. Elke maaltijd bevat een maximum van 300/500 calorieën. Op deze manier verbrandt je lichaam constant calorieën en produceert het de benodigde energie.
Komt bij dat je alvleesklier die het hormoon insuline levert niet continu aan de bak moet wat voor verschrikkelijke bloedsuiker schommelingen zorgt, dit omdat zoals de meeste mensen weer te vaak wordt gegeten/gesnaaid.
Tussen de maaltijden door snoepen is eigenlijk not done, want het komt er straks op neer dat jij door geboorte  laten we zeggen 40 jaar bent, maar je alvleesklier/pancreas volledig de uitputting nabij is omdat hij 4 keer zo hard heeft moeten werken als de rest van je lijf, en geschat kan worden op een 160 jaar oud orgaan. Dit geldt by te way ook voor je bijnieren die hierdoor een uitputtingsslag moeten leveren, wat vaak niet meer met een paar tabletjes van de Huisarts op te lossen valt. Zoek maar eens op diabetes dan schrik je van de cijfers en dus de hoge en snele toename aan suikerpatienten, let wel suikerziekte/diabetes mellitus kan dodelijk zijn.
Vergeet niet: de beste doktoren staan achter het fornuis, de beste medicijnen bereid je thuis aan het aanrecht, het echte recht op een gezonder, blijer en kwalitatief langer leven.

Naast goede voeding is lichaamsbeweging erg belangrijk om je conditie, energie, kracht en flexibiliteit te handhaven of te verbeteren. De meeste mensen hebben perioden dat ze veel aan lichaamsbeweging doen afgewisseld met perioden dat ze helemaal niks doen. Het is heel belangrijk om een zekere regelmaat te krijgen in het bewegen. Ons advies is dan ook om 3 keer per week een half uur intensief te bewegen. Verandering van je eet- en beweeggedrag: Om een andere leefstijl te blijven behouden is behoorlijk lastig.
Het DISQ 10 ROUNDS concept is geen dieet of beweegprogramma voor een bepaalde tijd maar een gezonde manier van leven. Volg dit concept voor 10 weken om de resultaten te ervaren en geef jezelf de tijd om oude (slechte) gewoonten af te leren. Na 10 weken ben je in staat om deze gezonde leefstijl te gebruiken voor je ‘nieuwe’ leven.

Belangrijk om te weten: Vrouwen verbranden gemiddeld 2000 kcal per dag. Mannen verbranden gemiddeld 2500 kcal per dag. Het DISQ voedingsplan is gebaseerd op: Vrouwen 1500 kcal per dag Mannen 2000 kcal per dag Dit betekent 500 kcal per dag minder wat resulteert in het verbranden van lichaamsvet.

Het volgen en het krijgen van structuur is het belangrijkste om in shape te komen, ons voedingsplan helpt je daarbij. Door het doen van (DISQ) workouts krijg je meer conditie, kracht en flexibiliteit. Door verbranding van 700 kcal per workout, verkregen door gezonde en goede voeding, zal je begrijpen dat goede voeding de ‘key’ is om vet te verbranden en energie te behouden en te krijgen. Je zal je beter en fitter voelen en in de spiegel zien dat je lichaam in shape komt, alleen de aanblik al van die verandering zorgt ervoor dat je je fitter voelt, meer happy en meer gemotiveerd voor een gezondere leefstijl.

DISQ’s voedingsplan is geen dieet of een ‘Quick fix’, “It’s a way of life”.
Om dit vol te houden kan je het beste de 80/20% regel volgen. Het is simpel, 80% van de tijd eet je gezond en volg je het concept. De overige 20% van de tijd (bijvoorbeeld in het weekend) geef je jezelf de ruimte om gematigd te zondigen. Probeer zo goed mogelijk vast te houden aan 3 keer intensieve lichaamsbeweging per week.

Blijf positief ook al voel je jezelf schuldig omdat je ‘gezondigd’ hebt.

 “Enjoy life!”.


bron: © DISQ Mobile Gym International B.V.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten