donderdag 20 september 2018

dag 18 - 21dagen challenge

Ons doel:
Afvallen, goede conditie, gezonder lijf, meer energie, beter slapen, beter eten, beter functioneren, beter leven en als het ff kan een langer leven in goede of betere gezondheid.


Kleine wasjes grote wasjes, gooi maar in de waschmachine.
Tja wat heeft dat het Disqen te maken, wat heeft dat te maken met deze 21 dagen challenge. Niet veel dan alleen dat als je deze challenge doet je peentjes zweet en wat meer was genereerd. Voor de rest wilde ik een bruggetje creeeren naar de diverse spiergroepen in je lijf.

Je hebt grote spiergroepen, zoals bij je benen, en je hebt kleine spiergroepen zoals je schouders. Benen moeten nl best wel heel sterk zijn en instaat om de weelde te kunnen dragen. Dit laat onverlet dat grote spiergroepen of spierbundels meer energie vragen maar ook gebruiken. Een Squat onderdeel vraagt dus meer engergie dan een push up, als je dat dan ook nog eens onder verzwaarde omstandigheden doet, zoals tijdens het tillen van zware spullen van de bodem dan vraagt dit kracht en energie, beide moeten geleverd kunnen worden. Kracht kun je trainen, uithoudingsvermogen ook en de Disq kan je daar heel erg goed bij helpen.
Zoals eerder gezegd, je hoeft daarvoor niet te grijpen naar andere apparaten, je kan de weestand op de Disq verhogen waardoor er meer inzet, meer kracht van je gevraagd wordt, wat op termijn ervoor zorgt dat je sterker en fitter wordt en gewicht of zware zaken niet direct meer uit de weg hoeft te gaan, maar dat gewoon zelf handelen kunt zonder te wachten op hulptroepen.

Combineer weerstand met snelheid en je cardiovasculaire systeem, dus alles wat met je hart, bloedvaten en longen te maken heeft, zal je heel erg dankbaar zijn. 
Je conditie zal met sprongen vooruit gaan. Vergeet daarbij niet de kleinere spiergroepen, die hebben minder energie nodig met ook daar geldt dat als je hierbij snelheid combineert met weerstand je daar ook geweldige resultaten zult voelen en zien.

Eet bewust, zorg ervoor dat je lijf het verbruik kan aanspreken en dat je voldoende energie inslaat, maar doe dat verstandig. Kies als voorbeeld voor rozijnen ipv een hap suiker, kies voor vers ipv voor pakjes, zakjes of blikjes. Dat is niet alleen beter, maar eigenlijk noodzakelijk. 

One spoon honey a day keeps the docter away. Maar dan wel rechtstreeks van de imker ipv de kapot gekookte variant in de supermarkt, het is maar dat je het even weet. 

op naar day 19, Stay Tuned - Stay Challenged 👍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten