vrijdag 21 september 2018

dag 19 - 21dagen challenge

Ons doel:
Afvallen, goede conditie, gezonder lijf, meer energie, beter slapen, beter eten, beter functioneren, beter leven en als het ff kan een langer leven in goede of betere gezondheid.


Core is business. Bij mij is het zo dat het altijd core is waar ik commentaar op krijg. Ben je aangekomen, je kan wel zien dat het huwelijk je goed doet en meer van dat soort subtiele benaderingen. Core is business en eigenlijk moet je daar ook wel een beetje blij mee zijn. Het zijn de Core signalen die je eigenlijk moeten doen beseffen dat je de verkeerde kant op groeit. 

Na je pupertijd zit het groeien in de lengte er wel zo'n beetje op. Je lichaam is het bewegen zonder jouw inbreng min of meer gestopt. Natuurlijk beweeg je nog wel door, je vernieuwd, oude cellen worden vervangen door nieuwe en ook die beweging vraagt energie, maar in veel mindere mate dan toen je ook nog eens aan het groter worden was. Eens te meer een reden om op te letten wat je met je voeding doet. Je ziet helaas tegenwoordig veel meer kleine kinderen met overgewicht.

Los van het feit dat er kinderen en mensen zijn met een genetische belaste lijf tav overgewicht, is het bij het het merendeel toch helaas echt zo dat ieder pondje door het mondje gaat. Het gaat mij hierbij niet om het oordelen, maar houdt er rekening dat maar 6% van allen die obese zijn, dit komt door erfelijke belasting. Wat ook de reden is dat je iedere keer grijpt naar troostvoer, grijp wat vaker naar troostbewegingen. Sporten genereert happy stofjes in je brein en die helpen heel erg om het reflexmatig grijpen naar foute suikers (in koekjes, chocolade, frisdranken, alcohol etc...) te reguleren, beter te beheersen.
Voel je je niet goed, ga bewegen, ga wandelen, ga fietsen, neem wat vaker de trap ipv de lift en leg je afstandbediening wat verder weg, zet de printer op je werk in een verre uithoek van het kantoor. Koop een horloge, ze zijn tegenwoordig heel goed koop en check je steps per dag, een app op je telefoon is dus ook een hele handige oplossing hiervoor. 

Daarnaast is zoals gezegd, Core ook business, en dat kan je op vele plekken doen. Je kan overal wel even je lichaam ter bodem laten storten om daar te planken of te push uppen, te fiesten, en wat al niet meer zij.  Het kan zo eenvoudig zijn om met weinig middelen je lichaam in shape te houden en dat doet iedereen goed, ook je eigenrisico en eigenbijdrage bij welke verzekeringsmaatschappij dan ook.

Een sterke buik en een sterke rug helpen om sterker en makkelijker de dag door te komen. Wil je met de borst vooruit op het strandlopen dan heb je daar meer geoefende spieren voor nodig dan alleen je borstspieren, dan vraagt dat ondersteuning van andere spiergroepen, die je laten stralen.  Je lijf is een geheel en die moet je ook zo behandelen en benaderen, koesteren en verzorgen.

thinkfood, thinkbelly, thinkback

op naar day 20, Stay Tuned - Stay Challenged 👍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten