woensdag 12 september 2018

dag 10 - 21dagen challenge

Ons doel:
Afvallen, goede conditie, gezonder lijf, meer energie, beter slapen, beter eten, beter functioneren, beter leven en als het ff kan een langer leven in goede of betere gezondheid.


Full body was vandaag weer de richting, en terecht, je ben niet alleen benen, of armen of ogen, je bent een holistisch wezen die als ik hier druk daar pijn heb. 
Nu zou je kunnen denken dan trainen goed is en dat je dat overal gewoon kunt doen, dat is ten dele waar en er zijn echt plekken waar je geen plek hebt, maar als je dan al een plek hebt om te trainen zoals hierboven op de foto dan ben je toch ook wel een gezegend mens.😇

Laat je vooral niet afleiden door wat er om je heen zoal zou kunnen gebeuren, maar leer van deze tiende dag, dat rust en meditatie ondersteund door een diepe en goede ademhaling, heel erg helpt je gezondheid een boost te geven. Mediteren is goed, maar doe dat vooral na de training, want zoals gezegd rust is net zo belangrijk als inspanning, als het optijd gebeurd.

De moeilijkheidsgraad van vandaag was, lunches zonder een tussenstop te maken, dus een stap naar achter, rechte rug, met de knie zachtjes de grond aantikken, ja tik m aan ouwe, en dan zonder te stoppen, krachtig om hoog komen, naar voren stappen, geen tussen stop maken bij je andere voet, maar buikspieren licht aan getrokken houden en doorstappen in één ruk naar voren voor de volgende lunch, en weer de bodem aantikken, met rechte rug, en knie niet over de lijn van de tenen heen. 

Ga er maar aan staan, ik heb m weer gevoeld vandaag, de bovenbenen werden weer flink aangesproken, de longen op vol vermogen gezet en werken met dat lijf, dat lijf dat merkbaar in conditie begint te komen, zelfs op mijn met stijging recpectabele leeftijd.
Morgen zijn we over de helft, als onze gezondheid ons niet in de steek laat, stomen we vol goede moed en zin door naar dag 21.

Tip: think rust, think op tijd naar bed.
(tv ruim, een uur van te voren uit zo ook je phone etc..., het blauwe licht verstoort je nachtrust)

op naar day 11, Stay Tuned - Stay Challenged 👍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten