maandag 10 september 2018

dag 8 - 21dagen challenge

Ons doel:
Afvallen, goede conditie, gezonder lijf, meer energie, beter slapen, beter eten, beter functioneren, beter leven en als het ff kan een langer leven in goede of betere gezondheid.

Week 1 is een feit en met succes afgerond want we hebben het iedere dag trouw gedaan en ervaren vooruitgang. Neem nou die verrekte lunches, nee niet die tijdens je middag pauzes, maar die niet te onderschatten been movements, die gaan je niet in je koude kleren zitten. Het steeds minder wordende luie zweet neemt zelfs een run.😂

Dan heb ik het dus over deze move hier. 



De benen waren vandaag het doelwit, dat merk je, dat voel en dat is goed. Het zijn tenslotte sterke benen die de weelde kunnen dragen en de weelde is in dit geval, jouw lijf, jouw gezondheid, vitaliteit en meer levensgeluk. De code words voor vandaag zijn, Squat en Lunches, en vergeet niet dat je bovenlijf fanatiek mag meedoen met wat ver beneden jou gebeurd. 😀

Benen dragen je de hele dag, behalve als je veel zit, dan doen benen niet zoveel, een aantal aspecten van je lijf komen behoorlijk onder druk te staan en dat ook letterlijk. Je kent het wel, slapende benen of je bud is verdoofd. Dat is alles behalve wenselijk. Langlopende onderzoeken die ook weer recentelijk geplubiceerd zijn, tonen aan dat het zitten absoluut niet gezonheid bevorderend is.
Van werken, en zelfs hardwerken wat ook best verwacht mag worden tijdens het sporten is nog nooit iemand dood gegaan, maar bij zitten is dat toch een heel ander verhaal. Vele kwalen die het zitten veroorzaken zijn op termijn dodelijk en dat is alles behalve wenselijk. Hier later over meer.

Je hoort de laatste tijd ook regelmatig de kreet voorbij komen: Ik sta op voor...
Doe mee, zoek doelen waar je voor op staat, waarvoor jij in de benen wilt komen en begin dan met jezelf als eerste doel. Sta op voor jezelf, gooi die afstandsbediening aan de kant, als je je TV uit hebt gezet, al is het maar voor 10min. per dag, maar sta op kom in de benen en doe wat voor je zelf, voor je lijf. Misschien niet over nagedacht, maar als je sterk bent van lijf en leden, ben je vaak ook sterk van geest en enorm instaat om je omgeving, te beginnen bij je gezin, je buren, je collega´s, vrienden of mensen van je vereninging of kerk, op een betere manier bij te staan, te ondersteunen en te helpen.

Sport kijken is leuk en als je dat samendoet is het nog leuker, maar zelf aan sport doen verbroederd voor een veel langere tijd nog meer, dus kom in de benen, spring, huppel, neem de trap, pak de fiets, beweeg, beweeg veel, beweeg slim, think bewegen, think disq.

op naar day 9, Stay Tuned - Stay Challenged 👍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten