woensdag 19 september 2018

dag 17 - 21dagen challenge

Ons doel:
Afvallen, goede conditie, gezonder lijf, meer energie, beter slapen, beter eten, beter functioneren, beter leven en als het ff kan een langer leven in goede of betere gezondheid.


Rekken en strekken, een niet te verwaarlozen onderdeel van je trainingsprogamma.
Door krachtig te trainen maak je niet  allen je spieren sterker maar ook korter en daar moet je voor waken. Je ziet het ook bij veel amamteur bodybuilders die denken dat ze met een paar blauwe maandagen de blitz kunnen maken bij blauwe meren en witte stranden, maar lopen vaak veel te veel voor over gebogen omdat de borstspieren de show moeten stelen en indruk moet maken op de vaak andere sexe. 

Te vaak eenzijdig trainen of het te veel trainen van een bepaalde spiergroep, geeft niet alleen maar een verkeerde lichaamshouding maar is ook vaak aanleiding tot fysieke ongemakken, zoals schouders, armen of vingers die in een soort van comateuze toestand geraken omdat bloedvaten en zenuwbanen in de knel komen. Onwenselijk en ongezond.

Rekken en strekken kan helpen dat te voorkomen, uiteraard naast verstandig, veelzijdig te trainen waarbij geen enkel spier het zwarte schaap wordt van de familie of een ondergeschoven kindje. Tenslotte ben je een geheel mag je lijf gebruik maken van alle spieren die er bij de schepping ingeschapen zijn, vanaf je wenkbrauwen, kaak spieren tot aan je grote of kleine teen. Alles is aan onderhoud onderhevig dus je lijf niet minder en elke spiertje verdiend aandacht.

Rekken en strekken en als het kan na iedere trainingssessie of beter gezegd als vast onderdeel van je trainingssessie zorgt ervoor dat je lijf zich goed kan ontspannen en alle onnodige ballaststoffen sneller afgevoerd worden waarbij eventueel herstel sneller gaat en je lichaam minder snel verzuurd.

thinkfood thinksoepel

op naar day 18, Stay Tuned - Stay Challenged 👍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten