maandag 17 september 2018

dag 15 - 21dagen challenge

Ons doel:
Afvallen, goede conditie, gezonder lijf, meer energie, beter slapen, beter eten, beter functioneren, beter leven en als het ff kan een langer leven in goede of betere gezondheid.


Ken je dat, dat je wel eens de plank volledig misslaat? Dat is niet het geval bij planken. In dit geval is planken niet een meervoud van plank, maar een sport onderdeel voor de ontwikkeling van een sterke rug en een sterke buik, en dan duid ik uiteraard op de ontwikkeling van deze essentiele lichaamseigen spieren 😁
Vergis je niet, het gaat hier om lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht, dus niet om zo stijf als een plank voor de dag te komen. Moet gezegd worden dat de houding die je moet aannemen iets anders doet vermoeden en als je met een dergelijke sportonderdeel ver over je grens gaat, de andere dag dat toch wel eens meer dan gewenst bewaarheid zou kunnen worden.

Het is een onderdeel van het geheel, het past helemaal in het trainingsprogramma waar we tijdens deze challenge mee bezig zijn. Het is uiteraard niet de bedoeling dat er delen van je lijf onaangeroerd blijft, je hebt daar spieren, je zal ze gebruiken ook en ontdekken dat ze de rest van je lijf dienstbaar zijn, waarvoor je ze op termijn ook heel dankbaar zult zijn. 

Vandaag was het geen cardio, maar kracht, en deze twee gaan echt hand in hand, het één moet je doen en het andere niet nalaten.

op naar day 16, Stay Tuned - Stay Challenged 👍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten