Omschrijving:
Vegetarische jus op basis van roux en biologische groente bouillon
INGREDIENTEN:
roux:
2 eetlepels boter of olie
2 eetlepels bologische spelt bloem
1 theelepel biologische vegetarische bouillon
smaakmakers:
1 ui, fijngesnipperd
1 tomaat, ontveld
5 champignons
1 laurierblaadje
1 desert lepel ketjap manis
bereidingswijze:
Fruit de ui met een laurierblaadje tot het egaal lichtbruin gekleurd is.
De champignons in plakjes kort meefruiten tot ze bruin kleuren.
Een eetlepel ketjap en in fijne blokjes gesneden tomaat toevoegen, en een minuut zacht laten koken.
Maak een roux: Los de bouillonpoeder op in een kopje heet water. Verhit de boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor heen tot het bruint.Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot de saus kookt, eventueel iets water toevoegen.
Voeg het ui-champignonmengsel toe aan de roux.
Breng eventueel op smaak met biologische zee of himalaya zout en wat peper.
extra info:
Fruit de ui met een laurierblaadje tot het egaal lichtbruin gekleurd is.
De champignons in plakjes kort meefruiten tot ze bruin kleuren.
Een eetlepel ketjap en in fijne blokjes gesneden tomaat toevoegen, en een minuut zacht laten koken.
Maak een roux: Los de bouillonpoeder op in een kopje heet water. Verhit de boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor heen tot het bruint.Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot de saus kookt, eventueel iets water toevoegen.
Voeg het ui-champignonmengsel toe aan de roux.
Breng eventueel op smaak met biologische zee of himalaya zout en wat peper.
extra info:
Heb je jus over dan kan je dat gerust bewaren in de vriezer, mag ook in de koelkast als je het tenminste binnen 3 dagen gebruikt/op maakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten