woensdag 28 januari 2015

Biologische Tortilla Wraps

INGREDIENTEN:
250 gr. bloem
1 tl zout
1 tl wijnsteenpoeder
200 ml hand warm water
4 el roomboter of kokosolie



WERKWIJZE:
Doe het zout, bloem en wijnsteenpoeder samen in een grote kom en meng het goed door elkaar. 
Voeg de boter of kokosolie toe en kneed dit tot het wat kruimelig wordt. 
Maak een kuiltje in het midden en doe het hand warme water erbij. 
Kneed het deeg tot het goed gemengd is (+/- 3 min.), dek het af en laat dit voor tien minuten rusten.
Bedek je aanrecht of werkbank ruim met bloem en rol het deeg in ongeveer tien bolletjes van gelijke grootte. Zo'n 80 gr. per stuk is een mooi gemiddelde voor een wrap formaat. 
Met een deegroller (gebruik ruim bloem) de bollen zo dun mogelijk uitrollen, schud de overtollige bloem eraf voor je hem in de pan doet. Maak je niet druk om de vorm, hoe grilliger hoe mooier.

Op het fornuis verhit je een koekenpan met anti aanbaklaag op gemiddeld hoog vuur tot hij goed heet is. Boter of vet is niet nodig, gewoon droog in de pan doen. Leg je uitgerolde tortilla erin, pas op het gaat snel, je ziet al meteen dat het deeg aan de bovenkant een beetje gaat bubbelen. 
Hij is goed als de onderkant bruine vlekjes heeft. Draai om en bak de andere kant ook nog even. Herhaal dit voor alle bollen die je wilt gebruiken, de rest van het deeg kan je in plastic in de koelkast leggen. 

Mocht er bloem achter blijven in de pan, haal dit er dan regelmatig uit want het wordt bruin en gaat op gegeven moment aanbakken. Dit kan met keuken papier of een droge doek.

Deze receptuur is goed voor 8 wraps.


"thinkfood-eetsmakelijk!"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten