zondag 19 juni 2016

vitamine b2

Vitamine B2 wordt ook wel riboflavine genoemd. Vitamine B2 belangrijk voor de energiehuishouding. Het draagt namelijk bij aan het vrijmaken van energie uit koolhydraten, eiwitten en vetten Dit maakt deze vitamine ook erg belangrijk voor de stofwisseling. Als de koolhydraten, eiwitten en vetten namelijk niet worden omgezet in energie, houden we deze vast en komen we in gewicht aan. Vitamine B2 activeert dus de natuurlijke energie in je lichaam.

Waar is vitamine B2 goed voor? 
Vitamine B2 is belangrijk voor verschillende processen:
Het gezond houden van huid en haar. Beschermt de ogen tegen de schadelijke invloeden van zonlicht.
Ook is vitamine B2 van belang voor het zenuwstelsel en ondersteunt het de opbouw van zenuwcellen. Daarnaast beschermt het als antioxidant de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf en draagt het bij aan de vorming van rode bloedcellen.

In welke voeding zit vitamine B2?
Deze vitamine zit in noten, graanproducten, tarwekiemen, taugé, groene bladgroenten en bepaalde koolsoorten. Daarnaast wordt vitamine B2 (net als calcium overigens) aan veel sojamelken toegevoegd. 

Vitamine B2 krijg je krijg je ook binnen via eieren, noten, melk(producten), groente, fruit en vlees.
Hoeveel vitamine B2 heb je dagelijks nodig?

Voor een gezonde huid en haardos is vitamine B2 nodig. Een tekort leidt al snel tot kloofjes en ontstekingen aan mondhoeken en de tong. Ook kan bij een tekort aan vitamine B2 de huid rond de neus, de ogen en de oren gaan schilferen.

Vitamine B2 is zeer belangrijk voor alles wat de stofwisseling betreft. Het is nodig voor de verbranding van vetten, eiwitten en koolhydraten in de cellen van uw lichaam.

Dagelijkse hoeveelheid...
Volwassen vrouwen hebben iedere dag ongeveer 1,1 mg vitamine B2 nodig, zwangere vrouwen 1,4 mg per dag en voor volwassen mannen ligt de aanbeveling wat hoger, namelijk op 1,5 mg per dag.

Bij bezorgdheid over vitamine B2 (of calcium) kunt u dus ook voor het gebruik van dit soort sojamelk kiezen.

Bij gebrek aan...
Eventuele tekorten aan vitamine B2 zijn merkbaar aan een rode, schilferende huid bij ogen, neus en oren, kloofjes aan de mondhoeken en een ontstoken tong. Mensen die veel sporten of veel stress hebben, hebben extra vitamine B2 nodig. Alcoholisten en drugsverslaafden zijn de risicogroepen om een tekort te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten