woensdag 27 augustus 2014

behandelplan

Inventariseren:
Inventariseren helpt je om een overzicht te krijgen van de do's en de dont's, het in kaart brengen van hoe jouw dagelijks voedingspatroon eruit ziet, maar ook serieus stil te staan bij je hoeveelheid aan beweging en niet te vergeten je slaap en waakritme.
In de meeste gevallen is het zeer nuttig om te beginnen met alles in kaart te gaan brengen van wat je eet, wat je niet eet, wanneer je eet, en misschien niet onbelangrijk waarom je eet wat je eet, en wat de daarbij behorende klachten zijn tijdens of direct na het eten en wellicht zelfs ook een aantal dagen na het eten nog.

Reinigingskuren of eliminatie kuren, zijn voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van een  behandel traject, aanvankelijk van je conditie en jouw dagindeling is het raadzaam te bepalen wat voor jou het de best werkbare methode zal zijn.


Voedingsmiddelen:
Op basis van wat jij eet en misschien zelfs wel wat jij niet eet, kan er tijdens een eerste consult vaak al heel nuttig en werkbaar, maar ook merkbaar advies geven worden. Bijvoorbeeld wat je absoluut per direct het beste kunt laten staan, wat je dus niet, minder of veel minder moet eten of drinken en wat je juist wel en in meerdere mate moet eten en drinken.

Vragen & Opmerkingen:
Van jouw kant kun je d.m.v. vragen en opmerkingen heel erg meehelpen tot het komen van een mooi doel: Meer Energie & Minder Klachten, wat resulteert in beter slapen, beter functioneren, beter bewegen, al met al lekkerder in je vel zitten.

Supplementen:
Aangezien het dagelijks eten wat wij tot ons nemen niet meer voldoet aan de juiste hoeveelheid voedingswaarde zal een aanvulling op de voeding vaak noodzakelijk zijn. Al was het maar om het verlies wat jij door de jaren heen hebt opgelopen in te lopen en aan te vullen.
Hoogwaardige suppletie wat tot de complementaire voeding behoort kan er geweldig toe bijdrage dat je sneller weer beter, gezonder en vitaler bent.

Vervolgconsult:
Nazorg in de vorm van een vervolg consult draagt zeker bij aan het optimaliseren van kwaliteit van leven. Dit zal mij helpen met meer gedetailleerd advies te kunnen komen hoe verder te gaan, wat een positieve verandering teweeg brengt in jouw eetpatroon en wellicht ook in jouw dag indeling. Dit helpt enorm helpt om meer tot de detail te komen, het zal jou helpen om gerichter, met meer energie en met minder klachten door het leven te gaan. We noemen dit ook wel win win.

Algemeen:
Hoewel je een aantal maanden tot een jaar onderweg bent om een blijvende en stabiele verbetering te mogen ervaren zal bij de meeste mensen binnen een aantal weken een positief effect optreden, wat onverlet laat dan een bepaalde klacht best tijdelijk toe zou kunnen nemen omdat jouw lichaam zich natuurlijk het liefst vasthoudt aan het oude vertrouwde. Niet alleen hersenen, (die overigens uit giga veel cellen bestaan) hebben een geheugen, maar iedere cel in je lijf heeft dat. Dit kan aanleiding zijn tot verzet, weerstand tegen verandering. Dit uit zich dan zo nu en dan in het licht toenemen van bepaalde klachten of het bij komen van ander soort klachten. Zie het als spierpijn na een flinke training. Spierpijn had je daarvoor niet, en je ontdekt door de spierpijn ineens spieren waarvan je het bestaan iet eens wist.

Een allergische reactie op een bepaald voedingsmiddel of een combinatie van bepaalde voedingsmiddelen die je altijd al hebt gehad en al een hele tijd niet meer waar hebt genomen door gewenning, kan soms best tijdelijk een versterkte reactie geven, zowel mentaal als fysiek, laten we het een verbeterde alertheid noemen van lichaam en ziel.

Het uiteindelijk verbeterde resultaat is er dan ook naar. Het verschil is uw verdienste.

"wees preventief, anders wordt het curatief"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten