woensdag 30 april 2014

ben jij in balans?

ALKALISERENDE, BASENVORMENDE VOEDING

Groenten: aubergine, broccoli, champignons, witlof, kool wortel, bloemkool, selderie, komkommer, sla, andijvie, alfalfa, spirulina, koolrabi

Fruit: aardbeien, appels, abrikozen, bananen, zwarte bessen, kersen, rode bessen, dadels, druiven, grapefruits, meloenen, nectarines, sinaasappels, citroenen, perziken, peren, ananas, frambozen, tomaten.

Eiwitten: scharreleieren, vetvrije cottage cheese, kipfilet, biogarde yoghurt, amandelen, tofu, zonnebloempitten.

Kruiden: kaneel, kerrie, gember, mosterd, chilipeper, zeezout, miso, alle groene kruiden.

Dranken: mineraalwater (niet koolzuurhoudend), versgeperst vruchtensap, verse groentesappen, groene thee.


VERZURENDE VOEDING

Vetten en oliën: avocado-olie, maïsolie, olijfolie, lijnzaadolie, sesamolie, zonnebloemolie.

Zuivel: melk, kaas, boter.

Fruit: veenbessen (cranberries).

Bonen: doperwten, spliterwten, witte en bruine bonen, sojabonen en sojamelk.

Dierlijke eiwitten: rundvlees, schelp- en schaaldieren, zalm, tonijn, eend, vis, lamsvlees, varkensvlees, konijn, kalkoen, wild, kaas.

Suikerwaren: snoep, honing, stroop, zoetstof, limonades, suiker.

Pasta: spaghetti, macaroni, lasagna etc.

Granen: rijst- of volkorenwafels, maïs, rijst, rogge, tarwe.
Danken: Alle alcoholische dranken, koolzuurhoudende dranken, frisdranken. Met name cola.
Chemisch: Geneesmiddelen, chemicaliën en pesticiden.

Heb je wat hulp nodig en wil je ervan overtuigd zijn dat je niets te kort komt dan nodig ik je uit om hier een kijkje te nemen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten