maandag 3 maart 2014

anti inflammatoire voeding

Wist je dat bij alles wat je eet het lichaam altijd direct reageert met een ontstekingsreactie, in fractie van seconden checkt of het acceptabel is voor het lijf of niet en dan pas bepaalt of je lichaam akkoord gaat en dan weer uit de houding/fase komt of niet.

Inflammatie noemen we dat. Je kunt dus voeding eten wat een blijvende inflammatie in het lichaam oproept met alle gevolgen van dien. Darmen die ontsteken, spieren, pezen en botten en bloedvaten die ontsteken etc....

Er zijn een aantal bestanddelen in onze voeding die anti-inflammatoir werken. Een iets duurder woord voor anti ontstekingen .

De belangrijkste 3 om je daar tegen te wapenen zijn:

1. Omega-3 vetzuren
Deze vind je ondere andere in vette vis, bladgroenten, noten (geen pinda’s of cashews!), zaden en eieren. En niet te vergeten: in wild. Of dieren die hun natuurlijke dieet krijgen voorgeschoteld en niet worden vetgemest. Dus bijvoorbeeld koeien die gras eten in plaats van graan.

2. Anti-oxydanten
Deze vind je vooral in kleurrijke groenten en fruit. Liefst biologisch van oorsprong. Groene of witte thee is ook een goede bron.

3. Vezels
Wederom vind je deze voornamelijk in groenten, fruit, noten en zaden. Dierlijke producten bevatten geen vezels. Overigens zijn niet alle vezels goed voor ons. Sommigen kunnen de maag- en darmen irriteren (wat ook een vorm van ontsteking is!).

als je aan eten denk, denk dan goed na voordat je het nuttigt:
think food-thinkt wice have a nice day or even a better week


Geen opmerkingen:

Een reactie posten