donderdag 23 april 2015

Aspartaam

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die ongeveer 200 maal zo zoet is als suiker. Door deze grote zoetkracht en de lage energetische waarde voor het lichaam wordt het vooral gebruikt in zoete light producten als frisdranken.


ONDERZOEKEN BLIJVEN UITWIJZEN: ASPARTAAM KANKERVERWEKKEND


Nieuwe onderzoeken onderstrepen de resultaten van eerdere onderzoeken. De laatste onderzoeken tonen aan dat hoe eerder aspartaam toegediend werd (al tijdens foetale fase), hoe meer kankerverwekkend de zoetstof is.

Vele onderzoeken hadden reeds aangetoond dat aspartaam schadelijk zou zijn voor de volksgezondheid al helemaal voor kinderen en zwangere vrouwen. Niet voor niets heeft aspartaam jaren lang op de lijst van verboden middelen gestaan. In 1992 werd het middel door de FDA als veilig vrij gegeven voor de consumptieve markt, heel merkwaardig.

De FDA heeft een klachtenlijst met 92 symptomen
Hoofdpijn/migraine en depressieve klachten zijn een van de meest genoemde bijwerkingen van aspartaam. Maar de lijst met overige mogelijke bijwerkingen is eindeloos lang. Ik noem hier de klachten die je regelmatig tegenkomt bij vrouwen: 
  • chronische vermoeidheid, 
  • versnelde hartslag, 
  • allergische reacties, 
  • artritis, 
  • dunner wordend haar, 
  • libido verlies, 
  • gewrichtspijnen, 
  • spierkrampen, 
  • menstruatieproblemen, 
  • concentratieproblemen,
  • gezichtsverlies, 
  • paniekaanvallen, 
  • pijn in de onderbuik, 
  • huiduitslag,
  • aankomen in gewicht.

In 1995 werd de FDA eindelijk gedwongen om een lijst van aan aspartaam gelieerde symptomen die gemeld waren bij de FDA openbaar te maken.

Duizenden producten – velen waarvan we juist denken dat ze goed voor ons zijn – bevatten de zoetstof Aspartaam. Oftewel het inmiddels hopelijk voor velen bekende E-951.

Formaline dat ontstaat uit het methanol uit aspartaam, is een zenuwgif. Phenylalanine, wat ook in aspartaam zit, werkt ook als neurotransmitter en is ook een zenuwgif. Een dosis van 34 mg per kilo per lichaamsgewicht kan al leiden tot een verlamming van de hersengolven.

Dat een fles light limonade 200 mg aspartaam bevat, is wat mij betreft toch wel op z'n minst alarmerend te noemen.
Aspartaam blijkt niet alleen al kankerverwekkend te zijn bij doseringen vanaf 20 mg/kg per dag, een hoop mensen schijnen er ook nog eens op vele verschillende manieren behoorlijk ziek van te worden.
Ook kondigde de “Arznei telegramm” in 1987 al aan dat aspartaam ​​inwerkt op het centrale zenuwstelsel en de Signalen van honger en verzadiging zich makkelijk laten verstoren.

Tot 200 jaar geleden was methanol een uiterst zeldzaam onderdeel van de menselijke voeding en het wordt nog steeds zelden gebruikt bij volksstammen  die nog van de natuur leven zoals de hedendaagse jager en voedsel verzamelaars. Sinds 1800 na de uitvinding van het inblikken en conserveren van groente en fruit nam de voedselconservering een vlucht waardoor het aandeel methanol excessief steeg in vergelijking tot verse producten. Kortgeleden heeft aspartaam, een kunstmatige zoetstof met 11% methanol, ertoe bijgedragen dat de methanolconsumptie stijgt. 

Bovendien is methanol een belangrijke component van sigarettenrook, waarvan bekend is dat het bijdraagt aan vele welvaartsziektes. Het wordt in de organen van het lichaam omgezet in formaldehyde, waardoor methanol bij kan dragen aan ziektes.

Aspartaam tast ons zenuwstelsel en hersenen aan
Al sinds 1973 hebben namelijk vele, onafhankelijke onderzoeken aangetoond dat aspartaam het zenuwstelsel aantast. Er zijn sinds die tijd vele onderzoeken met ratten, apen en mensen gedaan waaruit iedere keer weer bleek dat aspartaam daadwerkelijk een vergif is.

Aspartaam is net als MSG een excitotoxine; oftewel een stimulator van het centrale zenuwstelsel waardoor dit onnodig ontregelt raakt en hersenen beschadigd kunnen worden. De gevaren van excitotoxins worden al vanaf 1957 uitgebreid beschreven in honderden verschillende onderzoeken. Het gebruik van excitotoxins kan leiden tot hersenbeschadiging in verschillende gradaties; van leerproblemen en epileptische aanvallen tot Alzheimer en van ADHD tot de ziekte van Parkinson en hersentumoren.

In zijn boek -Excitotoxins; The Taste that Kills legt Dr. Russell Blaylock, een neurochirurg en voedingsdeskundige, uit waarom MSG en aspartaam stoffen zijn die onze hersencellen beschadigen.


Andere chemische zoetstoffen behalve aspartaam zijn o.a. acesulfaam-k, cyclaamzuur, isomalt, sacharine, sucralose, thaumatine, xylitol etc. etc. Ze zijn allemaal bekend als E-nummers.

Stevia moet nu het betere alternatief zijn voor zoetstoffen als aspartaam. Zelf ben ik een fan van Stevia, maar ook al wordt er gezegd dat stevia je bloedsuikerspiegel (en dus je insuline) niet doet stijgen, schijnt dat alleen op te gaan voor de bladeren van het plantje. Zodra dit in de fabriek is bewerkt tot druppels of poeder gaat dit blijkbaar niet meer op. Ons lichaam herkent het niet en raakt dus in de war.

Je zou wellicht tot de conclusie kunnen komen dat we nog steeds niet precies weten welke invloed chemische stoffen voor de langere termijn op lichaam en geest hebben. We zijn een minuscul afgestemd organisme, die het beste werkt volgens bepaalde wetmatigheden. Deze stoffen zouden er wel eens toe kunnen bijdragen dat ons functioneren op molecuul niveau ernstig verstoord raakt met onze welvaartsziektes als "cadeau" van de voedingsindustrie en ons schaapachtig volgen van de "wetenschap" die gemanipuleerd door geld ons andere dingen laat geloven dan de waarheid en de waarheid alleen. 

Wat de natuur ons te bieden heeft pas bij onze natuur. Dit kan in geen enkel fabriek op kunstmatige wijze verkregen worden. 

"Je bent wat je eet, maar je moet eten wat je bent." 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten